EGEP

Nieuws

één gezin één plan in Brussel

Op 6 oktober namen wij deel aan een 1G1P-dag in Brussel, waar er vanuit elke regio uit heel Vlaanderen een delegatie uitgenodigd werd. Om het thema ‘Instroom en profilering’ onder de loep te nemen, en te bekijken waar onze verschillen en gelijkenissen liggen, werd er aan iedereen gevraagd om een TED-talk voor te bereiden. Benieuwd hoe die van ons er uit zag? Lees dan zeker hieronder onze tekst. We kozen ervoor om onze metafoor van de boot te illustreren met kinderkleurplaten.

Lees verder

Eerste trefdag

Op 25 maart vond onze eerste trefdag in Brugge plaats. Op die dag ontmoetten we onze collega’s gezinscoaches en eerstelijnspsychologen van één gezin één plan Aanzet en één gezin één plan Konekti.

Lees verder

Hoe zorg je voor minder breuken in de jeugdhulp?

Onlangs verscheen een artikel op Sociaal.net geschreven door Joost Bonte en Frank Myny.

Het artikel verteld over het belang van continuïteit in de jeugdhulp, iets wat wij als 1 Gezin 1 Plan een heel belangrijk gegeven vinden. Daarom dat wij het artikel ook op onze eigen website wouden delen, zodat ook jullie dit kunnen lezen. 

Lees verder

Januari werd gedoopt tot themamaand 'Diversiteit'

Aangezien diversiteit een realiteit is op elk vlak in onze samenleving, en dus zeker ook binnen onze begeleidingen, vonden we het belangrijk om hier als team meer inzicht in te verwerven. Zo willen we met meer sensitiviteit aan de slag gaan bij elk gezin. Hierbij denken we vooral aan de LGBTQI+ (*) gemeenschap, gelijkheid tussen man-vrouw en mensen met een migratieachtergrond.

Lees verder

Happy 2022

Onze nieuwjaarswensen voor jullie

Lees verder

Bedankt Stad Brugge

De voorbije maanden hebben we vanuit één gezin één plan intensief gezocht, hoe we onszelf op de kaart kunnen plaatsen.

Lees verder

BRUGGE

Prins Karellaan 2A
8310 Brugge
050 66 46 00
info@1G1Pnwvl.be

OOSTENDE

Louisastraat 7
8400 Oostende
050 66 46 00
info@1G1Pnwvl.be