EGEP

Nieuws

Eerste trefdag

Op 25 maart vond onze eerste trefdag in Brugge plaats. Op die dag ontmoetten we onze collega’s gezinscoaches en eerstelijnspsychologen van één gezin één plan Aanzet en één gezin één plan Konekti.

Deze leerrijke dag startte met een ontmoetingsmoment tussen alle aanwezigen. Gevolgd door een interessante lezing van Gijs Van Dyck van vzw KLIQ. KLIQ geeft vormingen en begeleiding rond gender- en seksuele diversiteit. Deze lezing was vooral aangepast aan onze werking en doelgroep. Hoe kan je als gezinscoach inzetten op omgaan met diversiteit binnen het gezin, wat kan je als ouder betekenen binnen de coming-out van je kind … We kregen in vogelvlucht tips en tricks rond deze thema’s.

 

Tijdens de lunch konden we genieten van een heerlijke catering met een deugddoende zon in ons gezicht.

 

’s Middags werden de werkingen van de drie regio’s naast elkaar gelegd. Dit gebeurde zo interactief mogelijk aan de hand van workshops in kleinere groepjes. We waren binnen één gezin één plan erg nieuwsgierig naar onze collega’s en hun werking. Hoe verlopen de aanmeldingen bij Konekti en Aanzet? Wie is er aanwezig bij het kennismakingsgesprek? Hoe doen jullie aan bekendmaking? Zetten jullie in op vrijwilligers? We wisselden informatie en ideeën uit door antwoorden te geven op stellingen, een kringgesprek te houden of een brainstorm te doen.

 

De dag werd afgerond met een verbindingsmoment op onze vaste locatie in Brugge. We kregen de kans gezellig iets te drinken waarbij we nog wat verder gedachten konden uitwisselen met onze collega’s. We leerden elkaar steeds beter kennen en deelden onze bevindingen waar we merkten dat we in verschillen.

 

Kortom, het was een zeer leerrijke dag waar we allen veel ervaringen deelden en waar de blikken opnieuw verruimd werden.

BRUGGE

Prins Karellaan 2A
8310 Brugge
050 66 46 00
info@1G1Pnwvl.be

OOSTENDE

Louisastraat 7
8400 Oostende
050 66 46 00
info@1G1Pnwvl.be